Mamma

Min mamma miste livet för några dagar sedan. Jag var orsaken till att hon blev sjuk i covid vilket hon inte klarade. Min mamma som var så skör. Hon ville inte till sjukhuset. Vi anhöriga skulle tagit henne dit ändå och inte vänta tills det helt plötsligt var för sent. Hur kan man leva med sig själv med vetskapen om att man är ansvarig för sin sköra mammas död? Min mamma blev bara 72 år. Hon har gått igenom mkt elände och sjukdomar i sitt liv. Jag skulle hjälpt henne men nu är det för sent.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Susanne Nilsson

  Beklagar din sorg.
  När du skriver att du var orsaken till att din mamma dog, undrar jag om du var ”förkyld” vid något tillfälle du besökte din mamma?

  Att ta på sig ”skuld” i/eller ”tog jag rätt beslut när livsuppehållande handling” skulle avslutas… när döden sker … är så svåra händelser att bearbeta.
  Hoppas att du har fått hjälp med det..
  Kram/Susanne

 2. Camilla

  Jag beklagar sorgen så otroligt mycket. Min mamma dog också för några dagar sedan. Det är så ofattbart att det inte går att ta in helt. Man förstår men samtidigt så förstår man inte.
  Min mamma hade allvarliga sjukdomar också men ville inte till sjukhuset. Jag vet precis hur du känner och vilka tankar och skuldkänslor man får. Fast man vet samtidigt att det inte skulle gå ändå pga sjukdomarna, dom var sköra. Både du och jag har gjort allt vi kunnat. Jag läste att det är vanligt att man känner skuldkänslor. Det är så det fungerar. Jag känner också så att jag orsakade det, fast man egentligen någonstans förstår att det inte är så.

Lämna ett svar